Router og WiFi

posted in: Nyheder | 0

Hvis man har problemer med sit WiFi, så kunne det måske være på tide at skifte sin router ud?

Der er rigtig mange ting at holde øje med, men herunder er en liste af forskellige routere og prisklasser så alle burde kunne være med.

“AC” værdien er den teorestiske maximale hastighed på det trådløse netværk, så i teorien, jo højere denne er, des hurtigere er det, så længe der er et godt signal.

2.4GHz er det gamle frekvensbånd til WiFi, det er ikke så hurtigt som 5GHz, men til gengæld rækker signalet som reglen nemmere igennem døre og vægge.

…hvilket betyder at det gør naboens signal også og da 2.4GHz frekvensbåndet er begrænset kan det betyde meget støj fra omkringliggende netværk!

5GHz frekvensbåndet er nyere og har væsentligt mere plads end det gamle 2.4GHz, desværre kan det have problemer hvis der er alt for mange vægge, specielt armeret beton, imellem routeren og din trådsløse enhed…

Hvis IKKE det er muligt at placere routeren centralt i lejligheden og ét signal derfor ikke er godtnok, så kan man gøre brug af en EXTENDER. Her er det vigtigt at vælge den rigtige således at dine trådløse enheder kun ser ét netværk i stedet for flere forskellige. Dette kaldes også “mesh WiFi”.

 


Nedenstående priser og links er fra FORÅR 2024
——————————————————————

God og billig router som kan det den skal.
~300,-
TP-LINK ARCHER C6: https://www.pricerunner.dk/cl/168/Routere?q=Archer+C6

Mesh WiFi muligheder.

~800,-

D-LINK M15: https://www.pricerunner.dk/pl/168-3201273138/Routere/D-Link-M15-Eagle-Pro-AI-(2-pack)-Sammenlign-Priser